Bezorg info

Gratis Bezorging:
Vanaf € 35,- binnen een straal van
± 7 km vanaf de vestiging Bussum.
Deze gratis bezorging is alleen voor
online bestellingen, niet voor
bestellingen in de winkel.

Levertijd:
Voor 17.30 uur besteld is de 
volgende dag in huis.


Bezorgkosten:
Bestelt u onder de € 35,-
dan betaalt u € 2,- per km.
vanaf de vestiging Bussum.
Adres: Vlietlaan 46 D 1404 CC 
Telefoon: 035 - 6915720

Openingstijden:

In overleg eerder afhalen mogelijk.

Maandag Gesloten
Dinsdag 08.30 - 18.00
Woensdag 08.30 - 18.00
Donderdag 08.30 - 18.00
Vrijdag 08.30 - 18.00
Zaterdag 08.30 - 17.00
Zondag Gesloten

Olijfolie en Balsamico van San Mauro

Het San Mauro domein is perfect gelegen in de Sabijnse heuvels nabij Rome.
De olijfbomen staan op een zuidhelling van een 350 meter hoge heuvel.
Hier groeien de olijfsoorten leccino en frantoio in perfecte harmonie met hun natuurlijke omgeving.
Het samenspel van bodemgesteldheid, beplantingswijze en verzorging van de bomen bepalen de hoge kwaliteit, delicate, complexe smaak en prettige geur van deze superieure olijfolie.

.............................................................................................................................................................................. De geschiedenis van aceto balsamico gaat terug tot het jaar 1077, waarin de Duitse keizer Hendrik III zijn bekende gang naar Canossa maakte. Toen hij aankwam vroeg hij als eerste om een flesje ‘laudatum acetum’: de roemruchte aceto balsamico uit de regio Reggio Emilia.

De druiven uit dit gebied waren te zuur om er wijn van te maken en zoetstoffen zoals honing waren schaars. De adellijke families vonden daarom een andere bestemming voor hun oogst en kookten de most van overrijpe druiven in tot een dik vocht dat ze jarenlang op tochtige zolders lieten rijpen in houten vaten. Door verdamping, veroudering en het gebruik van verschillende houtsoorten ontstond er een aromatische en smaakvolle zoetzure vloeistof.

Van deze traditionele kostbare productiemethode wordt steeds vaker afgeweken. Druivenmost wordt vervangen door wijnazijn of een concentraat van druivenmost en er wordt karamel toegevoegd als kleur- en zoetstof.

San Mauro Aceto Balsamico di Mosto Cotto wordt volgens de oude methode gemaakt van zuivere druivenmost van de typische druivensoorten trebbiano en lambrusco die afkomstig zijn uit de provincie Modena. De ingekookte most wordt 8 jaar natuurlijk gerijpt op houten vaten van de zomereik en bevat geen enkele toevoeging.

San Mauro Aceto Balsamico di Mosto Cotto heeft een diepbruine glanzende kleur, is stroperig en heeft een aanhoudende geur en intense smaak, waarbij zoet en zuur perfect in balans zijn. Enkele druppels volstaan om de smaakintensiteit van zowel koude als warme gerechten te verhogen.

Olijfolie en Balsamico van San Mauro Er zijn 8 producten
Toont 1 - 8 van de 8 items
 • € 28,95

  San Mauro BiCultivar is bloemig met een pepertje. Naarmate de olie langer op de tong ligt, komt er steeds meer smaak bij. De smaakbeleving gaat van rauwe amandelen naar olijven. Dankzij zijn verfijnde en lichte smaak is deze olijfolie onder meer geschikt voor onze huisgemaakte mini broodjes met een vleugje kristalzout.

  € 28,95
 • Bestelt u twee grote flessen San Mauro olijfolie dan zorgen wij ervoor dat de fles San Mauro Bicultivar ter waarde van € 9.95 bij uw bestelling wordt meegeleverd.

  € 0,00
 • € 19,95

  In het gebied langs de Amalfitaanse kust groeien de Sorrento citroenen. San Mauro gebruikt deze citroenen om er Novolio al Limone di Sorrento van te maken. Het gele van de citroen wordt met de hand geschild en in de olie gelegd. Als de essentiële citroenolie door de olijfolie is opgenomen wordt de olie gefilterd.Het resultaat is een frisse olijfolie met...

  € 19,95
 • € 21,95

  Carboncella is een autochtone olijfsoort, die alleen in de Sabijnse heuvels groeit. Deze olijfsoort is wat later rijp en laat zich moeilijker plukken. Carboncella geeft een krachtige olijfolie die in combinatie met de leccino en frantoio olijven een mooie en licht bittere, groene smaak oplevert met tonen van pijnboompit en artisjok.

  € 21,95
 • € 35,00

  San Mauro Aceto Balsamico di Mosto Cotto wordt volgens de oude methode gemaakt van zuivere druivenmost van de typische druivensoorten trebbiano en lambrusco die afkomstig zijn uit de provincie Modena. De ingekookte most wordt 8 jaar natuurlijk gerijpt op houten vaten van de zomereik en bevat geen enkele toevoeging.

  € 35,00
 • San Mauro BiCultivar is bloemig met een pepertje. Naarmate de olie langer op de tong ligt, komt er steeds meer smaak bij. De smaakbeleving gaat van rauwe amandelen naar olijven. Dankzij zijn verfijnde en lichte smaak is deze olijfolie onder meer geschikt voor onze huisgemaakte mini broodjes met een vleugje kristalzout.

  € 4,95
 • € 9,95

  Een Romeinse traktatie. In het gebied boven Rome groeien niet alleen de San Mauro olijven, maar ook de beroemde Nocciola Romana hazelnoten. In september worden de hazelnoten geoogst en in oktober de olijven. De verfijnde smaak en geur van verse hazelnoten en verse San Mauro olijfolie vormen de gouden combinatie voor deze overheerlijke spalmabile dolce.

  € 9,95
 • € 2,95

  De Maldon zachte, knapperige zeezoutvlokken hebben een frisse intensiteit en een schone smaak met de perfecte balans van natuurlijke mineralen om elk gerecht te verbeteren. Goedgekeurd door Organic Food Federation en Kosher gecertificeerd.

  € 2,95
Toont 1 - 8 van de 8 items
Website Security Test